Spruitje Speelt
Wat doet Spruitje
Spruitjes Speellijst
Spruitjes Nieuws
Spruitje in de pers
Spruitjes Fotoboek
Schrijf Spruitje
Spruitjes Winkel

Spruitje Speelt DROP 4+

DROP gaat over twee vrienden die afspreken in het park. De één heeft een thermoskan koffie bij zich. De ander een grote zak drop. Terwijl ze in het gras liggen en naar de wolken kijken, vragen ze zich af of er daarboven iets is. Iets van een hemel of zo. Zou er ook drop zijn in de hemel? En worden ze daar ook weer vrienden? Maar hoe kom je elkaar daar dan weer tegen…?

DROP is een luchtige voorstelling over lastige vragen, vriendschap en drop! Muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Vrij naar het gelijknamige boek van Sylvia van Ommen. Spel/compositie: Niki Romijn en Chris Grem. Regie: Finn Poncin. Libretto: Carel Alphenaar.

Voor de speellijst klik hier.

DROP kwam mede tot stand dankzij financiële steun van het VSBfonds, het SNS REAAL Fonds, het Fentener van Vlissingen Fonds, de stichting Laswerkplaats en de Gemeente Amersfoort.

 

Spruitje Speelt  HOE RUIKT DE ZON? 5+        

Speelperiode 2009 - 2011.

Hoe zou het zijn om vleugels te hebben en om te kunnen vliegen? De kleine huismier Mona Minim kan bijna nergens anders aan denken. En vandaag mag ze voor ’t eerst naar buiten om de zon te zien! Maar Mona Minim valt door een gat in de trap en komt terecht in de wereld van de tuinmieren. Ze sluit vriendschap met Barbara en Oom Casimir. Samen lachen ze heel wat af! Op een dag gebeurt er iets vreselijks met Barbara. En alleen Mona Minim kan haar redden. Ze ontdekt dat je nooit te klein bent om dapper te zijn....

“Hoe ruikt de zon?” is muziektheater voor kinderen vanaf 5 jaar en gaat over de grote avonturen van de kleine huismier Mona Minim. Gespeeld door Niki Romijn en Chris Grem. Humor, ontroering en spannende momenten wisselen elkaar spelenderwijs af in dit moderne sprookje. De teksten zijn geschreven door Niki Romijn. De muziek schreef ze samen met muzikant/acteur Chris Grem. De regie was in handen van Martin van Waardenberg en Willemijn ten Velden.

 "Hoe ruikt de zon?" is gebaseerd op het boek "Mona Minim and the Smell of the Sun" van de Nieuw-Zeelandse schrijfster Janet Frame. Het was haar eerste en tevens enige kinderboek, gepubliceerd in 1969. Janet Frame  is vooral bekend geworden door haar aangrijpende autobiografische werk. Haar boek "An Angel At My Table" werd in 1990 verfilmd door Jane Campion.

 

 

Top